Blog Sahibi

Bu Blog Emre Saygın İçin Açılmıştır !!!

24 Ekim 2012 Çarşamba

Tagged Under:

SEO Için Site Hızının Önemi

By: Unknown On: 13:08
  • Share The Gag


  • Konuya hızlıca giriş yapmak istersek öncelikle Google’nin politikasını bilmeniz gerekmektedir. Google botları aktif çalışır , siteye girer ve ne var ne yok süpürür giderler. Hal böyle olunca doğal olarak haydi işimi bitireyimde gideyim daha çok işim var derler. Google’nin dilinden bu şekilde anlayabilirsiniz. Dolayısıyla siteniz ne kadar hızlı olursa sizler için o kadar daha iyi olacaktır.

    Öncelikle baş etken kurallarımızı bilmemiz gerekmektedir.

    • Sitemizi hızlı ve güvenilir bir host firmasında bulundurmalıyız , eğer hazır sistem kullanıyorsak ve MYSQL fazla şişiyorsa

      mutlaka güvenilir CACHE eklentilerini kurmalıyız. VBulletin cache eklentisini araştırarak bun kendinize örnek edilebilirsiniz.
    • Sitenin yapısında , yüklemeye yönelik çok fazla resime , boyutlu dosyalara yer vermememiz gerekiyor. Sitenin hızlı açılması için sunucunuz hızlı bile olsa büyük veya boyutu büyük resimler yüksek çaba sarfettirir.
    • Sitenizin arkaplanını 125×125 veya 150×150 gibi kullanarak tüm sayfayı kaplatmaya çalışın , böylece arkaplan resim boyutu düşecektir.
    • WordPress veya Blogger’de devamını oku eklentisini kullanmaktan kaçınmayın , her daim eklenti veya sizlere verilen araçları kullanarak devamını oku özelliğini kullanın.
    • Anasayfadaki linkleri veya yazı sayılarını çok uzun tutmayın , örneğin anasayfanızda sadece 10 yazı bulundurun. Kullanıcıların gözüne hoş gelir ve Google amcamızı yormaz malum yaşlıdır Google amcamız.

    Eğer herhangi bir kelimede yükseklerde çıkmak istiyorsanız SEO hakkında biraz araştırma yapmanız gerekmektedir. Site hızı sadece SEO , hızlı indexlenmesi için bir etkendir , yöntemdir. SEO eklentileri kurarak , backlink , seo çalışmaları gibi yollar ile sitenizi Google’de yükselmesine sebep olabilirsiniz , herşey size bağlıdır Google amca adaletlidir lakin arada dalgalanmalar yani 1. sayfada iken durduk yere 5. sayfalara düşmeler sonra geri yükselmeler olacaktır. Sonuç olarak sitemizi hızlı bir yapı içerisine sokuyoruz Google’nin emdiği sütü burnundan getirmiyoruz :)

    0 yorum:

    Yorum Gönder