Blog Sahibi

Bu Blog Emre Saygın İçin Açılmıştır !!!

28 Eylül 2012 Cuma

Tagged Under: , , ,

Fetih 1453 İndir Tek Link

By: Unknown On: 09:18
  • Share The Gag























  • Filmin Orjinal Adı: Fetih 1453

    Vizyon Tarihi : 16 Şubat 2012

    Filmin Türü: Aksiyon,  Dram,  Savaş,  Tarih, Macera

    Dil: Türkçe

    Film Yapım Yeri: Türkiye

    Filmin Oyuncuları: Ozan Çobanoğlu,  İbrahim Çelikkol,  Dilek Serbest,  Şahika Koldemir,  Recep Aktuğ,  Sedat Mert,  Volkan Keskin,  Özkan Güngör,  Cengiz Coşkun,  Edip Tüfekçi,  Devrim Evin,  Naci Adıgüzel,  Erdem Alkan,  Ali Rıza Soydan
    Senaryo: Atilla Engin | Irfan Saruhan

    Filmin süresi: 2 Saat 40 Dakika

    Yönetmen: Faruk Aksoy

    Müzik: Oguz Kaplangi

    Görüntü Yönetmeni: Hasan Gergin

    Firma: Aksoy Film

    Sultan Mehmet, Babası  2. Murat’ın ölüm haberini Saruhan Sancağı’ndayken aldı. Bu durum O’nu hem büyük bir keder içerisinde bırakmış, hem de tahtına tekrar oturmasının yolunu açmış olacaktı. 
    Sultan Mehmet ilk  tahtta çıktığında henüz 12 yaşındaydı. Uçbeyleri ile vezirleri arasındaki siyasi husumetten bunalan 2. Murat, çok sevdiği oğlu Alaaddin’in ölmesinin kendisinde yarattığı derin üzüntü sebebiyle  tahttan feragat ederek  Mehmet’i  devletin başına geçirdi.Yeniçeri ve devlet üzerinde çok etkili biri olan Başvezir Halil Paşa, bu durumdan hiç memnun değildi. Özellikle, Sultan Mehmet’in İstanbul’un mutlak suretle alınması gerektiğini söylemesinden büyük rahatsızlık duyuyordu.  Mehmet’in toyluğunu fırsat bilen Haçlıların Osmanlı topraklarını işgale başlaması ihtimali üzerine Sultan Murat’ın tahta dönmesini sağladı. Mehmet  de tahttan uzaklaştırılarak Saruhan Sancağına gönderildi.
    Şimdi yeniden ve daha güçlü bir şekilde tahtına dönmüştü. Yine öncelikli hedefi İstanbul’un fethedilmesiydi. O peygamber Efendimiz’in ( s.a.v) sözünden ilham alıyordu;“Konstantiniyye elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, O’nun askeri ne güzel askerdir!”
    erencakiciprogram.blogspot.com
    Keyifli Seyirler Diler…













    0 yorum:

    Yorum Gönder